De OG burger

De OG burger is terug!

 

Laten we het eens hebben over onze nieuwe burger. Nou ja eigenlijk de burger die terug komt van weg geweest. We gaan een stukje terug in de tijd met deze burger. 

 

Er zijn natuurlijk heel wat verhalen over de eerste Hamburger, maar als je goed zoekt en diep in de burger geschiedenis duikt dan kom je dit verhaal tegen. Begin 1900 en een beetje was er een steakhouse in America die patty's (plat gedrukt gehakt) maakte met gebakken ui en kaas. Deze patty's werden toen der tijd geserveerd met vette jus en er stonden rijen buiten te wachten op zo'n malse warme hap. 

 

Omdat het steakhouse gelegen lag aan een drukke weg hadden niet heel veel vrachtwagen chauffeurs de tijd en zin om te wachten op zo'n heerlijke snelle maaltijd. Tot op een dag er een chauffeur was die deze overheerlijke patty op een broodje vroeg zodat hij deze onderweg kon verslinden en niet hoefde te wachten tot hij klaar was met eten. Deze betreffende chauffeur wist niet dat hij met zijn actie de eerste hamburger ontworpen had.

Het is natuurlijk niet de hamburger zoals wij hem allemaal kennen. Vroeger hadden ze in de betreffende steakhouse geen burger buns of witte bolletjes. Zij gebruikte daarom 2 sneetjes brood. 

 

Wij hebben deze techniek geperfectioneerd en serveren onze OG wat staat voor Original op een betere manier. Wij bakken onze 100% pure runderburger vers op de bakplaat, waarnaar er heerlijk Ierse cheddar kaas op gesmolten word. Daarna komen er gecarameliseerde uien op. De saus is ook een unieke smaak, we combineren namelijk onze huisgemaakte mosterdmayonaise met curry saus. Waardoor er met de eerste hap al een smaak explosie ontstaat. Daarnaast gebruiken wij niet zomaar brood, nee wij gebruiken ambachtelijk gebakken brioche brood. Wat de OG burger net even een andere twist geeft. Niet alleen is dit brood heel erg luchtig, maar ook omdat er ook boter in verwerkt word zal dit broodje een unieke smaak meegeven. De truc is om dit broodje perfect te toasten. De buitenkant is lekker krokant en de binnen kant nog luchtig. 

 

Nu weten jullie wat meer over onze OG burger. Je kunt hem nu ook makkelijk en snel bestellen via de bekende weg en laat hem lekker warm thuisbezorgen. Klik op de onderstaande button en geniet van een stukje Burger geschiedenis.