Jalapeño Burger

 

Deze burger is perfect voor de pittige eters onder ons!

 

Laten we het eerst eens hebben over de burger zelf. De burger is van 100% Iers rund vlees, deze type burger komt in vele van onze burgers terug. Het is heerlijk stukje mals vlees met een waanzinnige smaak van dit bijzondere rund. We zijn een tijd geleden begonnen met het uitbreiden van ons burger assortiment en hebben behoorlijk wat burger soorten in onze buikjes gehad. Deze burger daarin tegen was voor onze collega's de burger die we in Winterswijk moesten laten proeven! We doen elke keer weer een andere variant op de kaart zodat er keuze genoeg is. De gene die het best in de smaak valt blijft dan uiteraard op onze burger kaart staan. Vandaar even een introductie van één van de favorieten burgers "de jalapeño burger". 

 

De burger heeft zijn naam natuurlijk te danken aan de groene ingelegde pepers die op dit broodje zitten. Niet alleen geven deze een extra pittige smaak, maar ook een hele "Mexicaanse" belevenis. Deze peper voelt eerst heel heet aan op de tong, maar omdat deze is ingelegd verdwijnt de pittigheid snel en komt er een mooie smaak van de peper zelf naar boven. Om te zorgen dat de burger makkelijk weg eet hebben wij ervoor gekozen om er extra samurai saus op te doen. Dit is een combinatie van mayonaise met een milde sambal erdoorheen waardoor er een smaak explosie ontstaat van verschillende soorten pepers! Dan zit er nog een relish van augurken op die net even iets anders is dan het standaard plakje augurk. Het is zoeter, minder zuur en maakt dan een perfecte balans tegenover het scherpe van deze burger. Laten we ook de cheddar kaas niet vergeten. Deze komt ook uit Ierland en zorgt ervoor dat de smaakbeleving van dit broodje helemaal compleet word. Bestel snel deze unieke burger online en eet hem lekker thuis op!